Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΤΕΛΕΤΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Νιώθω ανάμεικτα συναισθήματα την ώρα αυτή. Καταλαβαίνετε πιστεύω, πως μετά από μια περίοδο 4 χρόνων, γεμάτη από καινούργιες εμπειρίες, ευθύνες, επαφές με τους περισσότερους συμπολίτες μας και τα πράγματά τους, δημιουργίας αλλά και δυσκολιών, δεν είναι εύκολο για κάποιον να πει, πως νιώθει, που εγκαταλείπει μια θέση ευθύνης, όπως αυτή του Δημάρχου, γυρίζοντας σελίδα.

4 χρόνια πριν, ξεκινούσαμε κι εμείς  τότε, με την εντολή σχεδόν του 60% των συμπολιτών μας, να βοηθήσουμε την καθημερινότητα τους, να βελτιώσουμε τις υποδομές τους, να στεριώσουμε την κοινωνική συνευθύνη, να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στον αγώνα αυτό δεν νιώσαμε μόνοι. Έχοντας τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, ξεδιπλώσαμε χρόνο με το χρόνο τις πολιτικές μας, θέτοντας προτεραιότητες και βάζοντας συγκεκριμένους στόχους. Παράλληλα, αρχίσαμε την ωρίμανση μεγάλων παρεμβάσεων, που θα έκαναν την διαφορά, οδηγώντας το Δήμο μας στην κορυφή ανάμεσα σε κείνους που επιδίωκαν την αειφορία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και τον Πολιτισμό. Πολλά απ όσα θέσαμε τότε ως στόχο, έγιναν πράξη.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ – 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Φίλες και φίλοι,

Νιώθω χαρά και συγκίνηση για τη δυναμική παρουσία σας σήμερα στην αίθουσα αυτή. Με την ολοκλήρωση τριών χρόνων διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων, είμαι σήμερα σε θέση, να σας καταθέσω με σκέψη καθαρή, με λόγο τεκμηριωμένο και με αναμφισβήτητα στοιχεία, το σημαντικό έργο που μαζί δημιουργήσαμε τα χρόνια που πέρασαν και πολύ περισσότερο αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα. Από την πρώτη στιγμή υπογράψαμε μαζί σας ένα συμβόλαιο τιμής, που νιώθουμε να δεσμεύει και να καθοδηγεί όλες μας τις πράξεις. Τηρώντας ευλαβικά τις υποσχέσεις που σας δώσαμε και που με καθαρότητα περιγράφονται στο προεκλογικό μας φυλλάδιο (εικόνα), προχωρήσαμε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας πολιτικής, με στόχο την ανταπόκρισή μας σ’ αυτές. Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια μπορώ σήμερα να πω, ότι ήδη μέσα στα πρώτα χρόνια, υλοποιήσαμε σχεδόν το 80% των εξαγγελιών μας και πως καταβάλλουμε προσπάθεια το ποσοστό αυτό να αγγίξει το 100 %.Θέλουμε όταν ξαναβρεθούμε μπροστά σας, για να σας παρουσιάσουμε το έργο μας και να ζητήσουμε για μια ακόμα φορά τη στήριξή σας, να είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε θαρρετά να σας κοιτάξουμε στα μάτια.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΨΗΦΙΣΜΑ για ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

(Εισήγηση Δημάρχου Γιώργου Νούτσου στο Δ.Σ.)

 Έκπληκτη η κοινωνία των Γρεβενών πληροφορήθηκε πριν λίγο την αιφνιδιαστική και απαράδεκτη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών κ του αρμόδιου υφυπουργού κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την Αναστολή λειτουργίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων σε τέσσερις πόλεις μεταξύ των οποίων και τα Γρεβενά.Η απόφαση αυτή καθώς και ο τρόπος με τον οποίο έχει ληφθεί, χωρίς καμία προηγούμενη επικοινωνία και συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, καταδεικνύει τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τα κέντρα αποφάσεων από τις Τοπικές Κοινωνίες.

Αποδεικνύει πως δεν είναι αρκετό να κατέχεις Δημόσια αξιώματα, όταν αδυνατείς να τα αξιοποιήσεις προς όφελος της Περιφέρειας και όλων όσων επέλεξαν να ζήσουν και να δημιουργήσουν εκεί.

Αποδεικνύει πολύ περισσότερο πως δεν μπορείς να περιθωριοποιείς κοινωνίες που για την ανάπτυξή τους στηρίζονται και στη Λειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων, με τους 200 και πλέον δόκιμους κάθε φορά, με τους 77 εργαζομένους, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί, με τον τεράστιο κύκλο εργασιών που συνεπάγεται η λειτουργία της Σχολής για την τοπική οικονομία.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές